Sõrve lambakasvataja pole lumetõrjetöödega rahul

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Saaremaal Torgu vallas lihalambaid kasvatav Aaro Tõnisots käis lumelükkamise pärast Torgu vallavolikogu istungil, kuid vastust mees ei saanud.

Talle vastati, et mingit vähempakkumise konkurssi Torgu valla teede lumetõrjeks ei tehta, kellel traktor on, see lükkab, kirjutas Meie Maa.

«Mul on sel talvel neli korda laudatee lahti lükatud. Olen mõnikord jalgsi sumanud läbi lume laudani, kus lammastel on poegimise periood ja Suffolk- tõugu lihalambad vajavad poegimisel abi,» kurtis Tõnisots.

Mehel on laudas 115 lammast, eile poegis 7 talle juurde, kuid tulevikus loodab ta oma karja kasvatada 800-pealiseks. Samas kahtleb ta, kas sellistel lumerohketel talvedel, nagu tänavu, ta vallast lumetõrje abi ikka saab.

Torgu valla mees Sulev Kallas, kes varus oma metsast puitu müügiks, lootis, et valla tee nii laialt lahti lükatakse, et puiduveo auto saaks puidu ära viia.

Lõpuks tegi mees suuremad kulutused ja laadis koorma väiksema veoki pealt suuremale ringi, sest puidu eest oli tal hädasti raha vaja.

Torgu vallas on aastaid lumetõrjet korraldanud vallavolikogu esimees Mihkel Undrest, kes ka oma frontaallaaduriga vallale teenust osutab.

«Me saame ka ise jagu ja ei jaksa teedefirmast võimsamat tehnikat rentida. Igal pool Torgu valla teedel pääseb ka tuletõrjeautoga vajadusel ligi. Kui mere poolt tuleb tuisk peale, siis lükkame 5- 6 korda päevas. Oleme ka sel talvel lumelükkamisega hästi hakkama saanud,» hindas Torgu vallavolikogu esimees Mihkel Undrest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles