Masso: naispeatoimetajad on julgustav näitaja

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Politoloog Iivi Masso hinnangul ei pöörata piisavalt tähelepanu sellele, et kahe Eesti suurema päevalehe peatoimetajad on naised.


Naiste olukorra hindamine on Masso sõnul vastuoluline teema ning ta ei tahaks seda üheselt halvaks või Soomest halvemaks tembeldada. «Eestis on nii palju tublisid naisi ja nähtavatel kohtadel. Räägitakse küll poliitikast, aga ei pöörata tähelepanu neljandale võimule - Eestis on kahe suurema päevalehe peatoimetajad naised. Minu meelest on see väga julgustav näitaja, mida Soomes ei ole,» rääkis Masso.

Samas on aga märke, et naisi ei võeta sama tõsiselt kui mehi ja see, et valitsuses on ainult üks naine, on Masso meelest kummaline.

Masso lisas, et tema meelest ei tuleks naisi automaatselt meestest paremaks pidada. «See oleks nende pjedestaalile tõstmine. See on tegelikult hierarhia ümberpööramine, mis kedagi ei aita ja tekitab ainult tigedust ja vastuseisu.»

Masso sõnul oleks ideaalne, kui kõik suhtuksid oma kaaskodanikesse inimestena. «Oleme sama head ja halvad ning sama nõrgad ja tugevad kui mehedki. Mitte niipidi, et naisi tõsta esile sellepärast, et nad on paremad, vaid selle pärast, et nad on sama head,» rääkis ta.

Masso esineb täna ettekandega naisühenduste seminaril. «Räägin teemal «Nähtamatud naised» ja mulle esitati küsimused, et miks naised ei ole veel võrdsed meestega ja miks ei ole Eestis tugevat naisliikumist?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles