Jõhvi gümnaasiumi karmistunud kord tekitas volikogus protesti

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikaõpikud 9. klassile.
Matemaatikaõpikud 9. klassile. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Jõhvi volikogu pole rahul Jõhvi eestikeelse kooli juhtkonna otsusega jätta nõrgemad õpilased tänavu gümnaasiumiukse taha.

Jõhvi gümnaasiumi põhikooli lõpetanutest pääsesid tänavu gümnaasiumi vaid nelja-viielised õpilased ning need, kes sisseastumistesti edukalt läbisid, kirjutab Põhjarannik. Testi pidid sooritama ka mujalt tulnud õpilased, kelle lõputunnistuse keskmine hinne oli madalam kui 4,45.

Jõhvi gümnaasiumi direktor Ivo Tupits põhjendas nõuete karmistumist sooviga tõsta õpilaste motiveeritust. «Gümnaasiumiõpilane peab olema motiveeritud kõrgkooli minekuks,» märkis ta.

Tõestamaks, et seda motiveeritust on praegu vähevõitu, tõi Tupits näiteks koolist puudumised.

Volikogu liige Elle Seliverstova soovitas direktoril statistikanumbrite taga ka lapsi näha. «Poisid arenevad aeglasemalt, 9. klassis on nad veel titad,» muretses Seliverstova poiste kergekäelise heitmise pärast üle kooliparda.

Volikogu liige Kalmer Sokman, nagu enamik volikogu liikmetest, on seda meelt, et võimalus gümnaasiumis õppida tuleb anda kõigile, kes seda soovivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles