Röövel võttis Vilja Savisaarelt Brüsselis koti spordiriietega

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi liige Vilja Savisaar.
Euroopa Parlamendi liige Vilja Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Läinud teisipäeval Brüsselis tänavaröövlile spordikoti loovutanud Vilja Savisaar loodab, et Euroopa Parlamendi president annab hoogu suurlinna uute politseinike palkamisele.


Röövel astus eestlannast europarlamendi liikme teele eelmisel teisipäeval Etterbeeki linnaosas kell kaheksa õhtul. Savisaar sõnas, et kuna tema elupaik asub parlamendist vaid kilomeetri kaugusel, siis käib ta seda vahet alati jala. Tee viib läbi ka väikesest pargiservast, mis on piiratud Euroopa institutsioonide majadega. «Maskiga mees tuli vastu, sõimas ja ähvardas. Haaras mult koti ja jooksis sellega minema,» ütles Savisaar.

Viga Savisaar ei saanud. «Ma ei hakanud vastu, tal olid käed taskus ja ma ei teadnud, kas tal oli seal nuga või püstol. Ma ei hakanud selles suhtes mõttetult riskima asjade pärast,» märkis Savisaar.

Tema kinnitusel ei olnud ka kahju suur, sest kahest kaasasolnud kotist valis röövel Savisaare trennikoti spordiasjadega.

Teine asi on turvatunde kadumisega. «Ausalt öeldes ei taha ma juhtunule mõelda ega sellest rääkida. Õhtustel tänavatel käimiseks on nüüd turvatunne kadunud. Püüan endaga korda saada, ei taha seda meenutada,» rääkis Savisaar.

Savisaar tegi juhtunu kohta kirja ka europarlamendi presidendile Jerzy Buzekile, et koos edasi mõelda, mida teha. «Minu juhtum oli selline õnnelikum, teistel on halvemini läinud. Midagi aga tuleks teha, et turvatunnet taastada. Saime ka presidendiga kokku ja ta lubas, et võib-olla tõesti arutatakse võimalust politseinike arvu suurendada,» rääkis Savisaar.

Euobserveri teatel on Buzeki ja kohalike politseijuhtide kohtumine plaanis 22. märtsil.
Etterbeeki linnaosa kuritegevus kerkib võrgulehe teatel kiiresti. Piirkonnas registreeriti eelmise aasta esimese üheksa kuuga 171 rünnakut, 97 röövkallaletungi ja 30 relvastatud röövi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles