Ligi pärjati aasta liberaali tiitliga

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi sai tänasel Eesti Liberaaldemokraatliku Partei (ELDP) asutamise 20. aastapäeva tähistamisel aasta liberaaliks 2010.


«Nii ELDP kui ka Reformierakonna alussammasteks on kõigi nende aastate jooksul olnud lihtsad liberaalsed väärtused - madalad maksud, ettevõtlike inimeste ja ettevõtjate kaitse, üksikisiku vabadus ise otsustada,» ütles ELDP kunagine esimees, riigikogu liige Paul-Eerik Rummo.

«Jürgen Ligi on silmapaistev näide inimesest, kes on raudselt seisnud liberaalsete maailmavaadete eest Eestis,» ütles riigikogu liige Igor Gräzin Ligile tiitlit üle andes.

Täna ELDP 20. sünnipäeva puhul korraldatud pidulikul vastuvõtul esinesid sõnavõttudega ja tänasid ELDP asutajaliikmeid Siim Kallas, Andrus Ansip, Heikki Kranich, Paul-Eerik Rummo ja Igor Gräzin.

13. novembril 1994. aastal liitus tollase Eesti Panga presidendi ja praeguse Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase ümber koondunud uue erakonna algatusrühm Eesti Liberaaldemokraatliku Parteiga ning asutati Eesti Reformierakond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles