Juske: IRLi ähvardab lõhestumine

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna sotsiaaldemokraatide aseesimehe Jaak Juske sõnul on Isamaa ja Res Publica Liidus tekkinud kaks tiiba, kes omavahel läbi ei saa ning kui olukorrale lahendust ei leita, võib erakond tema hinnangul kahestuda.

«Soovitan neil saavutada kodurahu,» soovitas Juske, kelle väitel jätkub kodusõda IRLi kahe osapoole vahel täistuuridel.

Alust erakonna lõhestumisest spekuleerimiseks annab tema sõnul kiri, mille IRLi Tallinna piirkonna endine esimees Andres Herkel üldkogu eel erakonnakaaslastele saatis.

Kirjas süüdistab Herkel praegust piirkonnajuhti, regionaalminister Siim Kiislerit hoolimatuses, ebakonkreetsuses ja ebademokraatlikus juhtimises.

Juske hinnangul avaldab Herkel sellega sisuliselt oma erakonna ministrile umbusaldust.

Näiteks pole Herkel rahul, et üldkogu toimub pool aastat pärast põhikirjas sätestatud tärminit. Samuti pole uute liikmete vastuvõtmine tema hinnangul olnud korrektne.

Herkel kutsub erakonnakaaslasi üles esitama Kiisleri juhtimisele ausat ja demokraatlikku alternatiivi.

Herkel ise ei soovinud Postimees.ee´le teemat kommentaarida, kuna tema sõnul on tegemist erakonna siseasjaga.

Pöördumisele on teiste hulgas alla kirjutanud Mart Laar, Jaak Aaviksoo, Tunne Kelam, Tõnis Lukas, Helir-Valdor Seeder, Lagle Parek jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles