Raskustes põllumeestel ei jätku loomade ravimiseks raha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Pakar laudas konutab kurvalt lehm, kelle seljal laiutab suur mädakolle. Looma haiguse uurimine ja ravi maksaks tuhandeid kroone, mida ettevõttel majanduskriisi tingimustes kusagilt võtta ei ole.
ASi Pakar laudas konutab kurvalt lehm, kelle seljal laiutab suur mädakolle. Looma haiguse uurimine ja ravi maksaks tuhandeid kroone, mida ettevõttel majanduskriisi tingimustes kusagilt võtta ei ole. Foto: Liis Treimann

Kuna karjapidajad ei saa loomadele rahapuudusel enam kõiki vajalikke ravimeid ja söödalisandeid anda, sõidavad Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehasesse ka need isendid, keda varem oleks päästa õnnestunud.


ASi Pakar juhataja Endel Albin, kelle hoole alla on 700 veist, näitab järjekordse Väike-Maarja kandidaadina lehma, kel selja peal mädanik ja kondid ähvardavalt püsti. Rakverre tapamajja teda saata ei saa, aga terveks ravida tõenäoliselt ka ei õnnestu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles