Kasuisa maha lasknud noormees sai karistuse alla alammäära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormees läheb kasuisa tapmise eest kolmeks aastaks vangi.
Noormees läheb kasuisa tapmise eest kolmeks aastaks vangi. Foto: SCANPIX

Tartu maakohus määras oma kasuisa püssilasuga tapnud Tambet Jaskale kolmapäeval kolmeaastase vangistuse, mis on alla karistusseadustikus sätestatud alammäära.

Kohus rakendas karistuse määramisel seadusesätet, mis võimaldab mõista karistust alla alammäära, kui süüasjas ilmnevad erandlikud asjaolud. Nendeks luges kohus süüdistatava ja ohvri eraelulisi suhteid.

Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva ütles BNS-ile, et tema nõudis Jaskale (23) miinimumkaristust ehk kuueaastast vangistust. Samas andis prokurör mõista, et ta võib rahule jääda ka kohtu määratud karistusega.

Eeluurimisel kogutud tõendite järgi said traagilised sündmused alguse mullu ööl vastu 12. augustit, kui purjus Tambet Jaska saabus Tartumaal Meerapalu külas koju ja läks kasuisaga tülli.

Väidetavalt süüdistas noormees kasuisa, 62-aastast Tõnu oma ema kallal vägivallatsemises, mille tõttu oli naine veidi varem endalt elu võtnud.

Kui Tõnu oli magama heitnud, võttis noormees kasuisale kuulunud registreerimata vintpüssi, läks voodi juurde ja lasi ohvrile kuuli pähe, tuvastas uurimine. Tõnu suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Tambet Jaska ootas politseinike sündmuskohale jõudmise ära ning ei eitanud kordagi, et just tema vajutas päästikule. Ühtlasi kahetses Jaska toimunut.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur Tambetile süüdistuse tapmises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni 15-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles