Kohtunik ei taandanud end kartellisüüasja arutamiselt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehviliidu juht Kaur Kuurme.
Rehviliidu juht Kaur Kuurme. Foto: Peeter Langovits

Kuigi kartellileppes süüdistatava MTÜ Eesti Rehviliidu ja selle juhi Kaur Kuurme advokaadid taotlesid Harju maakohtus eelistungil kohtuniku taandamist, siis otsustas kohtunik Sten Lind täna end kriminaalasja arutamiselt mitte taandada.


Rehviliidu ja Kuurme (32) kaitsjad vandeadvokaat Martin Triipan ja vandeadvokaadi abi Anton Filjajev taotlesid kohtunik Sten Linnu taandamist, sest ta ei nõustunud kriminaalasja lõpetamisega otstarbekuse kaalutlustel, kuigi lõpetamisega oli nõus riigiprokurör Triin Bergmann, vahendas

ERR Uudised

.

Seaduse järgi otsustab enda taandamise protsessilt kohtunik ise, kelle vastu avaldus on esitatud. Süüasja edasine menetlemine selgub neljapäeval, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi sõlmis Kuurme MTÜ Eesti Rehviliit tegevjuhina 2006. aasta juunist kuni 2008. aasta maini rehviettevõtjate, transpordi ja heakorrafirmadega 55 kirjalikku kokkulepet, millega lepingu sõlminud ettevõtja kohustus mitte soetama rehve lepingu lisades mainitud firmadelt ning millega piirati nende firmade tegevust rehvide turustamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles