Urmas Sisask võitleb lubjakivimaardla rajamise vastu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud kardavad, et lubjakivimaardla tõmbab inimeste kaevud veest tühjaks. Fotol kuulus Tuhala nõiakaev.
Kohalikud kardavad, et lubjakivimaardla tõmbab inimeste kaevud veest tühjaks. Fotol kuulus Tuhala nõiakaev. Foto: Raigo Pajula

Helilooja-astronoom Urmas Sisask kavatseb koos Eesti rahva ja välisriikidega resoluutselt võidelda Tuhala lähedusse Nabala karstialale kavandatavate lubjakivikarjääride vastu.

Sisask ja tema sugulased on Tuhalast pärit ning mehe sõnul tähendaks lubjakivimaardla rajamine Tuhala Nõiakaevu ja Nabala karstiala täielikku hävitamist.

«Põhjavee alandamise tõttu hävineksid rahvusvahelise tähtsusega Tuhala, Tammiku ja Rahaaugu naturaalad, mis on loodud karsti, allikasoode ja haruldaste taimede kaitseks,» rääkis Sisask. Lähikonnas asuva 16 küla elanike kaevud jääksid tema väitel kuivaks.

Sisaski kinnitusel oli neid täna hommikuks toetatud 76 riigist. «Kutsume kogu Eesti rahvast hääletama Tuhala Nõiakaevu, Nabala karstiala ja naturaalade kaitseks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles