Mupo: hoiatuslindid ei vabasta majaomanikku vastutusest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamaja trollipeatuses tabas katuselt kukkunud jäätükk 15-aastast tüdrukut.
Kaubamaja trollipeatuses tabas katuselt kukkunud jäätükk 15-aastast tüdrukut. Foto: Mihkel Maripuu

Munitsipaalpolitsei juhi Kaimo Järviku sõnul ei vabasta hoiatuslindid ja -latid majaomanikku vastutusest, kui kellelegi katuselt jääpurikas pähe kukub.


«Aga menetluses võidakse seda arvestada kergendava asjaoluna, mis näitab, et majaomanik on vähemalt on püüdnud kaaslinlaste tähelepanu probleemile juhtida,» ütles Järvik, kommenteerides tänast õnnetust, kus Kaubamaja trollipeatuses kukkus 15-aastasele tüdrukule katuselt jäätükk pähe.

«Kõik need toikad ja lindid, mida talvel igale poole pannakse ja millega Tallinna linna risustatakse, ei asenda seda koristustööd, mida majaomanikud tegema peavad. Sellest ei piisa, kui maja nurkadele pannakse hoiatuseks lindid ja latid ja siis ei tehta kuu aega mitte midagi,» lausus mupo juht.

Ta lisas, et Kaubamaja 6 maja omaniku suhtes alustas mupo räästas rippuvate jääpurikate tõttu menetlust juba 28. veebruaril ja homme peab omaniku esindaja minema munitsipaalpolitseisse ütlusi andma. «Tänane juhtum liidetakse varasemale juurde ja eks menetlus annab vastuse, kes õnnetuses lõplikuks süüdlaseks jääb ja kui suure trahvi ta saab,» ütles Järvik.

Ta rõhutas, et majaomanik peab leidma võimaluse, et hoida maja katus puhtana ja purikad räästast ära koristada, maksku see mis maksab. «Tänane juhtum näitab kahjuks selgelt, et kui niisuguste asjadega kokku hoida, siis tuleb see kokkuhoid inimelude arvelt.
Loodan väga, et selle tüdruku tervis paraneb. Vastasel juhul võidakse algatada kriminaalmenetlus, mida viib läbi riigipolitsei ja siis läheb asi karmiks,» ütles Järvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles