Rahnu kõned heidavad valgust põlengule lõbukorteris

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituudid
Prostituudid Foto: SCANPIX

Palju ei puudunud, et kümnevõistleja Kristjan Rahnuga seostatav lõbuäri oleks tulnud ilmsiks ühe tulekahju tõttu, mis väidetava korterbordelli 2008. aasta talvel kasutuskõlbmatuks muutis.

Süüdistuse kohaselt Rahnu ja tema äripartneri Taavi Rimi palgal olnud lõbunaine Jelena rääkis nimelt 2008. aasta 29. jaanuari õhtul äreval häälel telefonis Rahnule, kuidas Tallinnas Rotermanni kvartalist Roseni tn 10 asunud korter süttis ning kohal käisid tuletõrjujad ja politsei.

Eile Harju maakohtus ette mängitud lintidelt selgub, et võimuesindajad olid Jelenalt pärinud ka korteriomaniku kontakte, mida viimane ei osanud öelda.

Nüüd prooviski neiu vene, inglise ja eesti segakeeles Rahnult seda infot kätte saada, mida aga mees jagada ei soovinud.

Korter ei olnud nimelt Rahnu ega Rimi oma, vaid nad üürisid seda läbi vahendaja ühelt venekeelselt mehelt, kusjuures viimase eest üritati igati varjata, millega korteris tegeletakse.

Igatahes kihutas Rahnu pärast õnnetusest kuulmist sündmuskohale, kuid olukord oli vahepeal juba rahunenud ehk võimuesindajad lahkunud.

Küll aga muutus korter senise äri jätkamiseks kasutuskõlbmatuks ning vähe lohutust pakkus teadmine, et tuli oli alguse saanud lihtsalt lühisest pistikus.

Vahejuhtumi mõjul otsustasid Rahnu-Rim hakata otsima väidetava prostitutsiooniäri jätkamiseks uut pinda, mille leidsid sama vahendaja abil Uus-Sadama tänavale D-terminali lähedale. Paraku sinna kolimise poole pealt tänane lintide kuulamine katkestati, et jätkata seda homme.

Jelena ning teiste tüdrukute pealt kuulatud kõnedest selgus veel ka, et väidetavalt Rahnu palgal olnud lõbunaised küsisid ühe tunni seksi eest 1000 krooni, kahe naise sama pikaks ajaks tellimine maksis 2000 ning kui sellele lisandusid lesbistseenid, tuli välja käia juba 2500 krooni.

Ka Rahnu ise oli agar lõbumajadesse kõnede tegija - nii võttis ta 25. jaanuari õhtul kätte ja helistas läbi kümmekond teenusepakkujat, küsides, millised naised ja hinnad seal on.

Prokuratuur süüdistab Rahnut, Rimi ja nende tarbeks omanikelt kortereid üürinud Heli Kõrget prostitutsioonile kaasaaitamises.

2007. aasta 14. septembrist kuni 2008. aasta 18. veebruarini üürisid mehed väitevalt Tallinnas viis korterit ja reklaamisid neis pakutavat seksteenust interneti kaudu.

Rimi süüdistatakse lisaks selles, et ta nõudis väidetavalt ebaseaduslikus korras ühelt kannatanult raha 50 000 krooni ning selle kättesaamiseks ähvardas kannatanut ning rikkus tema vara.

Rahnu ka Rimi omavahelisi ning teiste inimestega peetud kõnesid jäi homme kuulata veel kolme tunni jagu.

Kohtus süüdimõistmisel võib Rahnut ning tema kaaslasi oodata 3-12-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles