Ilves tunnustas inimõiguslase Aleksejeva põhimõttekindlust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kohtub president Toomas Hendrik Ilves Venemaa tuntud inimõiguslase Ljudmilla Aleksejevaga.
Pildil kohtub president Toomas Hendrik Ilves Venemaa tuntud inimõiguslase Ljudmilla Aleksejevaga. Foto: Toomas Volmer

President Toomas Hendrik Ilves tunnustas reedel Venemaa inimõiguslase Ljudmilla Aleksejevaga kohtudes tema pikaajalist tegevust ja põhimõttekindlust.

«Teie olete üks nendest vapratest inimestest, kes ligi poole sajandi vältel on väga karmides ja keerulistes oludes kaitsnud inimõigusi ning oma põhimõtetele kindlaks jäädes püüelnud selle poole, et teie kaaskodanikud võiksid end tunda vabade inimestena,» ütles Ilves Aleksejevale.

Ilvese sõnul tähendab demokraatlik riik sõnavabadust, vabu valimisi, õigust rahumeelselt meelt avaldada, läbipaistvat valitsemist, ausaid suhteid võimu ja ettevõtluse vahel ning tugevat kodanikuühiskonda ja võimude arvestamist kodanikuühiskonnaga.

«See tähendab ka kodanike usku, et riik mõistab neid, usaldab neid ja seisab nende eest. See välistab olukorra, kus võim jagab kõiki vastanduses «meie» ja «nemad»,
«omad» ja «vaenlased».»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles