Reformierakond: pearaha küttimine noortespordis tuleb lõpetada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu.
Tallinna linnavolikogu. Foto: Eeva Kaun.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liikme Õnne Pillaku arvates tuleks Tallinnas noortespordi rahastamine muuta efektiivsemaks.

«Praegune süsteem soosib nn pearahakütte, kes noored kokku korjavad, et linnalt pearaha saada. Selline tormijooks tuleb lõpetada,» ütles Pillak Reformierakonna pressiteate vahendusel.

Pillak sõnul võiks linna mõelda spordiklubidele esitatud reeglite muutmisele, näiteks tõsta klubidele seatud kohustuslike laste ja noorte miinimum arvu.

«Liskas tuleks paika seada prioriteedid, mis me noortespordist ootame. Kas eesmärgiks on ainult see, et spordiga lapsed tänavalt ära tuua või harrastajaid
toetada või keskenduda hoopis tulemusspordile. Täna räägitakse ainult sellest, kes ja kui palju peaks noortespordile raha juurde andma, aga mitte sellest, kuidas seda olemasolevat raha efektiivselt jagada,» märkis Pillak.

Linnavolikogu Refromierakonna fraktsiooni liige Õnne Pillak esitas neljapäeval abilinnapea Kaia Jäppinenile arupärimise, milles soovib vastust, millised on pealinna plaanid noorte spordiraha efektiivsemaks kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles