Politsei esitas Mati Elistele kahtlustuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Eliste (26.05.1941 - 28.12.2020).
Mati Eliste (26.05.1941 - 28.12.2020). Foto: Peeter Langovits.

Põhja prefektuur esitas eelmise nädala lõpus endisest reformierakondlasest Tallinna volikogu eksliikmele Mati Elistele kahtlustuse kuriteos.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik ütles ERR Uudistele, et politsei esitas 5. märtsil Elistele kahtlustuse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis sätestab mõjuvõimuga kauplemist.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas 68-aastase Eliste väidetava üle 100 000 krooni suuruse meeleheavõtmise uurimiseks kriminaalmenetluse mullu novembris.

«Prokuratuur analüüsis materjale ja leidis, et selle juhtumi puhul on olemas mõjuvõimuga kauplemise tunnused,» märkis Tuulik.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku mõjuvõimuga kauplemise paragrahvi alusel, selle ajendiks oli artikkel, mis käsitles juhtumit, kus Pirita linnaosa halduskogu esimees Mati Eliste küsis väidetavalt ühe eramu detailplaneeringu heakskiitmise eest eraisikult 111 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles