Talibani pommirünnakus Kandaharis hukkus 35 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaanid täna Kandaharis eilse enesetapurünnaku sündmuskohal.
Afgaanid täna Kandaharis eilse enesetapurünnaku sündmuskohal. Foto: AFP / Scanpix

Terrorirühmitus Taliban nimetas eile hilisõhtul Kandahari linnas aset leidnud koordineeritud pommirünnakut, milles hukkus 35 inimest, ennetavaks vastuseks võõrvägede kavale mässulised strateegilisest linnast välja lüüa.


Lõuna-Afganistani linna, mida Taliban oma vaimseks keskuseks peab, tabas eile õhtul kella 20 paiku kohaliku aja järgi mitu võimsat pommiplahvatust. AFP teatel oli tegemist ühe suurima koordineeritud rünnakuga mässuliste poolt pärast võõrvägede sissetungi 2001. aastal.

Siseministeeriumi pressiesindaja sõnul on hukkunute seas 13 politseinikku ja 22 tsiviilisikut, veel 57 inimest sai viga.

Rünnaku sihtmärk oli Kandahari vangla ümbrus. Taliban üritas plahvatuste abil vabadusse aidata seal hoitavaid vange, kelle hulgas on ka mässulisi. Ükski vang siiski väidetavalt vanglast välja ei pääsenud.

Talibani esindaja Yousuf Ahmadi ütles AFP-le, et rünnak oli vastuseks NATO vägede komandöri Stanley McChrystali avaldusele sel nädalal, et liitlasväed kavandavad Talibani eeloleval suvel Kandaharist välja tõrjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles