Aastauhindade põhižürii esimees Marek Tamm: «Keegi ei olnud teistest peajagu üle.»

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Tamm
Marek Tamm Foto: SCANPIX

Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali põhižürii esimees Marek Tamm (fotol) tõdeb, et laureaatide valimisest raskem oli nominentide valimine. «Esiteks sellepärast, et teoste hulk, mille seast pidi valiku tegema, oli väga suur – mullu ilmus ligemale sadakond proosa- ja sadakond luuleraamatut, rääkimata teistest žanritest,» põhjendab Tamm, lisades, et kaalumisväärseid kandidaate ei olnud üheski kategoorias rohkem kui paarkümmend. «Teiseks aga seetõttu, et pidasime õigeks käsitada hindamisprotsessi ühe tervikuna ja tõsta nendes kategooriates, kus üldine konkurents oli kõrgem, esile rohkem teoseid.»


Lisaks Marek Tammele kuulusid aastaauhindade põhižüriisse Luule Epner, Maarja Kangro, Kajar Pruul ja Ülo Tuulik. Laureaadi valimisel sai Tamme sõnul üheks kaalukeeleks teose hindamine autori varasema loomingu kontekstis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles