Raudteevarastele määrati karistuseks ühiskasulik töö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus mõistis üle 70 meetri raudteerööpaid varastanud ja nii Edelaraudteele kokku 20 512 krooni kahju põhjustanud meestele sadu tunde ühiskasulikku tööd.

Helmut, Illimar, Kalmer ja Aadi varastasid Rapla lähedal raudteelaoplatsilt 73,5 meetrit raudteerööpaid koos 381 aluslapi, 6 sidelapi ja 1143 rööpnaelaga, kirjutab Õhtuleht.

Ühel korral püüti veel samas kohas vargil käia, kuid vargus jäi ühe inimese sekkumise tõttu lõpuni viimata, varastatu müüdi osaliselt Tallinnas metallikokkuostudesse.

Süüasja arutanud Pärnu maakohus karistas Helmutit 354 tunni ja Kalmerit 236 tunni ühiskasuliku tööga, Illimarile mõistis kohus 180 tundi ühiskasulikku tööd, Aadile 5000-kroonise rahalise karistuse.

Eile varastati Pääsküla-Valingu vahel raudteelt trafo, mistõttu oli elektrirongiliiklus läänesuunal häiritud, läinud nädalal tühjendasid väärismetallivargad Eesti Raudtee sidekommunikatsioonide kappe ja ka see häiris rongiliiklust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles