Jaanus Männik: ei tea palju lahkujaid tuleb ja kas üldse

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Männik
Jaanus Männik Foto: Peeter Langovits

Rahvaliidu juhatuse liige Jaanus Männik sõnas, et pole nõus spekulatsioonidega, mille järgi saab tänasel volikogul teatavaks see, et suur hulk rahvaliitlasi lahkub sotsiaaldemokraatide rüppe.


«Ma ei tea, kust tulevad sellised intriigid ja kes neid süstib. Aga arutelu, kuidas teha koostööd ja kas seda teha üksi või koondada sotsiaalselt mõtlevate erakondade jõud, seda on räägitud,» ütles Männik. Tema sõnul jätkub selline arutelu samas võtmes ka tulevikus.

Männik märkis, et ei tea, kas ja kui palju rahvaliitlasi annab täna teada lahkumissoovist. «Neid nahistajaid - need on mõned Männid, ega seda ei tasu nii tõsiselt võtta. See Männi samm oli eriti häbitu ja alatu. Seda nüüd väga tõsiselt ja mingisuguse märgina võtta ei tasu. Mees lihtsalt otsib kohta, kus on soojem,» rääkis Männik.

Männi lahkumist nimetas ta Reformierakonnale kullatehinguks - sellega saadi riigikogus enamus. «Aga mis hinda see neile maksis, seda küsige nende käest.»

Kas Jaanus Männik oleks nõus Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda astuma? «Ei, miks mina peaksin kusagile astuma? Mina olen oma kolm koosseisu teinud. Me oleme suuri asju teinud ja hästi teinud. Ja mitte midagi ei ole häbeneda,» vastas Männik.

Tema kinnitusel on Eestis hädasti vaja Rahvaliidu moodi erakonda. «Eestimaa on palju laiem, kui võimuerakonnad oma võimuambitsioonidega Praegu ei ole lihtsalt ruumi ei meedias ega arutlustes rohkemale kui kahele erakonnale- Reformierakonnale valgema jõuna ja Keskerakonnale musta jõuna.»

Männiku hinnangul on kogu intriig ja analüüs neile kahele üles ehitatud. «Mitte kedagi peale nende kahe või kolme ei ole olemas ja ei tunnistata. Selles mõttes on kõigil teistel erakondadel hästi keerukas,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles