Asotsiaalide elamiskulud kirjutati ainsa ametliku elaniku kraesse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hagudi 22 maja.
Hagudi 22 maja. Foto: Reporter.ee

Tallinna kesklinnas Hagudi tänaval on mahajäetud maja asustanud vabanenud vangid ja joodikud, kes elamise eest sentigi ei maksa. Maja ainus ametlik elanik Leili Tuum maksab oma kulud ausalt kinni, kuid sellest pole küll - võlgade tõttu võeti majast elekter ja vesi.


Hagudi 22 hädad said alguse siis, kui kinnistu maha müüdi. Midagi läks aga valesti ning asi jõudis kohtusse. Tülidega pole tänaseni ühele poole saadud. Kinnistul olevad kolm maja lagunevad, vahendas Reporter.ee.

Majarahvas ei suutnud kohtulahendust ära oodata ja on endale uue elamise leidnud. Vabadesse korteritesse on end omavoliliselt sisse seadnud vabanenud vangid, joodikud ja igasugu kahtlased tegelased, kellega tavainimene just hea meelega ühes majas ei elaks.

Sellise värvika seltskonna keskele on jäänud elama Leili Tuum. Tal on muide ainsana seaduslik alus selles majas ka elada.

Ühel päeval koju jõudes aga polnud enam elektrit. Kuigi naise sõnul on ta kõik arved kinni maksnud, siis ometigi lõikasid Eesti Energia mehed juhtmed ühel päeval läbi.

Kuigi Leili tarbitud voolu eest korralikult maksis, siis uusasukad ei teinud seda mitte ja eks seepärast vool ära võetigi. Lisaks oli majas ka suur tulekahju oht.

Uusasukad ei näe selles pattu, et nad tühjaks jäänud majad on hõivanud.

Napsilembelistest elanikest on ka naabritele palju tüli.

Tallinna kesklinna valitsus on Hagudi tänaval valitsevast korralagedusest teadlik.

Linnavalitsus pakkus Leili Tuumile sotsiaalmajutusüksusesse peretuba, kuid sellest Tuum loobus, sest koduloomadega sinna elama ei saa minna.

Leili Tuum unistab aga sellest, et saada linnalt kõigi mugavustega korter. Ametnike sõnul see unistus aga ei täitu, sest Leili on linnale võlgu kommunaalkulude eest 29 786 krooni.

Leili Tuule sõnul on arve aga esitatud kogu maja tarbimise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles