Tallinn loobus linnaosade kaotamise plaanist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitsus kinnitab homme volikogu määruse eelnõu, millega tunnistatakse kehtetuks Tallinna põhimääruse need sätted, mis näevad ette linnaosade kaotamise.


Mullu veebruaris vastu võetud põhimääruse muudatused pidanuks jõustuma 7. märtsil 2011 ning need nägid ette Tallinna linnaosade kaotamise ning linnaosade valitsuste ümberkorraldamise linnavalitsuse piirkondlikeks ametiteks.

Linnaosade säilitamine on eraldi punktina kirjas ka pärast viimaseid kohalikke valimisi sõlmitud Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioonileppes.

Linn ei hakka senist struktuuri praegu muutma ka seetõttu, et praegu on riigikogu menetluses uus avaliku teenistuse seaduse eelnõu, mille esitatud kujul vastuvõtmisel tuleks kogu Tallinna ametiasutuste struktuur ümber korraldada.

Samuti on linnavalitsus seisukohal, et Tallinna linnaosadel ja nende elanikel on linnaosaga seotud identiteet ning linnavalitsus ei soovi seda olukorda praeguses situatsioonis muuta, väidab eelnõu seletuskiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles