Keskerakond: petjaid karistab valija

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni hinnangul on partei vahetamine eelkõige valijate petmine ja selline teguviis ei sobi riigikogu liikmele.


Fraktsiooni esimees Kadri Simson märkis, et kui isik kandideerib ühe programmi alusel ja annab kindlaid lubadusi ning mõne aja möödudes asub riigikogus kaitsma täiesti teistsugust poliitikat, siis on ta sellega oma valijaid petnud.



Ta lisas, et väga väikese toetusega poliitikud poleks riigikogu liikmeks saanud ilma erakonna usalduse ja kõrge asetuseta nimekirjas. «Seega on erakond teda usaldanud. Paraku ei luba Eesti seadused ja valimiskord usaldust kuritarvitanud inimesi muul viisil vastutusele võtta kui alles järgmistel valimistel ja valijate poolt, nentis Simson.

Tema sõnul näitab riigikogu enamus oma suhtumist aknaalustesse läbi selle, et neil ei ole õigust pidada kõnesid seaduse eelnõu esimesel ja kolmandal lugemisel. Ka ei saa nad kuuluda erikomisjonidesse. «Samas ma ei usu, et täna on riigikogus tahet asuda aknaaluseid lahkuma sundima, sest ühiskonnas on niivõrd palju suuremaid probleeme,» ütles Kadri Simson.

Postimees.ee uuris parlamendierakondadelt, kui õigeks peavad nad erakonnast lahkujate jätkamist riigikogus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles