Küsitlus: kui õigeks peate parteivahetajate jätkamist riigikogus?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Hartman
Piret Hartman Foto: SCANPIX

Seoses riigikogu rahvaliitlasest liikme Tarmo Männi siirdumisega Reformierakonda kerkis küsimus, kas ta peaks loobuma saadikumandaadist.

Kadri Simson
riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees:

Tegemist on valijate petmisega ja selline teguviis ei sobi riigikogu liikmele. Kandideerides ühe programmi alusel ja andes kindlaid lubadusi ning mõne aja möödudes asudes riigikogus kaitsma täiesti teistsugust poliitikat, on erakonnavahetaja oma valijaid petnud. Väga väikese toetusega poliitikud poleks riigikogu liikmeks saanud ilma erakonna usalduseta ja kõrge asetuseta nimekirjas.

Piret Hartman
riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni nõunik:

JOKK-seisukohast on kõik riigikogu liikmed võrdsed olenemata mandaadi saamise viisist. Tegelikult on aga selge, et erakonna häältega riigikokku saanud isik peab ka esindama selle erakonna platvormi ja tahet, mitte enda isiklikke huve. Erakonna vahetamise puhul on tegemist eetilise küsimusega, mitte juriidilise küsimusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles