Päästeteenistus peatas Pärnumaa ettevõttes tuleohtliku seadme töö

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel

Lääne-Eesti päästekeskus peatas alates esmaspäevast küttegraanuleid tootvas Pärnumaa ettevõttes mitmeid tulekahjusid põhjustanud graanulitootmisseadme töö.

Ettekirjutuse eiramise puhul rakendatakse ettevõttele sunniraha 50 000 krooni. Tootmine võib jätkuda, kui seade on tuleohutu.

Alates sellest esmaspäevast peatas Lääne-Eesti päästekeskuse tuleohutusjärelevalve inspektor Are vallas Suigus asuvas ettevõttes OÜ Cellufuel mitmeid tulekahjusid põhjustanud ning tuleohtliku tootmisseadme töö. Ettevõte toodab puidugraanuleid ning tootmishoone lähiümbruses ladustatakse suurtes koguses põlevmaterjale, nagu saepuru, põhk, hein ja hakkepuit.

Lääne-Eesti päästekeskuse hinnangul on saepurugraanulite tehas äärmiselt tuleohtlik ning kujutab endast reaalset ohtu tehases töötavate inimeste elule ja tervisele ning keskkonnale.

Viimase kahe aasta jooksul on objektil puhkenud kuus tulekahju ning neli
neist on alguse saanud graanulitootmise seadmest.

Nende tulekahjude tõttu on tuleohutuse inspektorid määranud trahve kokku enam kui 36 000 krooni ulatuses. Samuti on nii tootmishoones kui selle ümbruses olnud mitmeid tuleohutusnõuete rikkumisi ning inspektorid on nende kohta ettekirjutused teinud. Ettekirjutuste täitmata jätmise eest on tulnud sunniraha maksta kokku enam kui 48 000 krooni eest.

Tuleohutusnõuete rikkumisena on territooriumil näiteks määramata suitsetamise koht. Kontrollimata on maja elektrisüsteemi korrasolek ning põlevat materjali ladustatakse hoonele liialt lähedal.

Ettevõte võib tegevust jätkata, kui on päästekeskusele esitanud tehnilise järelevalve ameti poolse tootmisagregaadi ohutusnõuetele vastavuse teatise. Teiste tuleohutusnõuete täitmist tootmishoones ning territooriumil nõutakse ka edaspidi ning nende täitmata jätmisel rakendatakse sunnivahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles