President Rüütel ei kahetse otsust mitte sõita Moskvasse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel.
Arnold Rüütel. Foto: Liis Treimann.

President Arnold Rüütel ei kahetse täna, et ta viie aasta eest Moskvasse Teise maailmasõja lõpu pidulikule tähistamisele ei sõitnud.

«Ka tänases maailmas jäävad põhimõtted ikkagi samaks: see on eelkõige Vene rahva püha ja tähtpäev kõigile neile, kes osalesid fašismi purustamises. Kuid meie ei tohi unustada, et Eestile tõi see kaasa uue okupatsiooni - repressioonid, küüditamised,» ütles Rüütel Postimees.ee’le. 

Rüütel rõhutas, et loomulikult tuleb tunnustada sõjas võidelnuid, aga eelkõige avaldada kaastunnet kõigile sõjas lähedasi kaotanutele.

«Mis puutub president Ilvese otsuse kohta sõita 9. mail Moskvasse, siis praegune olukord on siiski oluliselt muutunud, võrreldes viie aasta tagusega ning vabariigi president on antud olukorras oma otsustes vaba,» sõnas endine riigipea.

President Toomas Hendrik Ilves teatas täna, et sai Venemaa presidendilt Dmitri Medvedevilt isikliku kutse ning osaleb 9. mail Teise maailmasõja Euroopa lahingute lõpu aastapäeva üritusel Moskvas, et mälestada koos teiste Euroopa riikidega selle sõja kõiki ohvreid.

Viie aasta eest, kui Moskvas tähistati 60 aasta möödumist sõja lõpust jättis toonane president Arnold Rüütel Moskvasse minemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles