Juškin: see on märk meie soovist parandada suhteid Venemaaga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Vene-uuringute Keskuse direktor Valdimir Juškin.
Balti Vene-uuringute Keskuse direktor Valdimir Juškin. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Balti Vene-uuringute instituudi direktor Vladimir Juškin avaldas arvamust, et president Toomas Hendrik Ilvese otsus minna 9. mail Moskvasse Teise maailmasõja Euroopa lahingute lõpu 65. aastapäeva üritustele on eelkõige žest Venemaale, et Eesti on valmis suhteid parandama hakkama.

«See on avatuse märk,» kinnitas Juškin DzD.ee’le.

«Arvan, et president peaks kindlasti sinna minema. Eesti-Vene suhete praeguses faasis on see kindlasti meie poolt hea signaal,» lisas ta.

Küll tegi Juškinile veidi muret protokolliline küsimus, miks tuli kutse läbi diplomaatilise tasandi ehk suursaadiku, mitte aga presidendi administratsioonilt.

«Ma ei ole kindel, kas ta pälvib Moskvas vajalikku tähelepanu kui meie president. Kellega ta seal kohtuda saab, millest rääkida,» sõnas Juškin.

«Aga need on kõik detailid. Oluline on, et algaks dialoog. Vahest annab Ilves seal Medvedevile edasi küllakutse tulla visiidile Eestisse,» pakkus Juškin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles