Laar: allikakaitse eelnõu ei pruugi riigikogus läbi minna

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi kui justiitsministeeriumi allikakaitse eelnõu praegusel kujul vastu võetakse, siis Tarmo Vahteri kinnitusel lehelood kirjutamata ei jää.
Isegi kui justiitsministeeriumi allikakaitse eelnõu praegusel kujul vastu võetakse, siis Tarmo Vahteri kinnitusel lehelood kirjutamata ei jää. Foto: Toomas Huik.

Isamaa ja Res Publica liidu esimees Mart Laar kahtleb, kas justiitsministeeriumis valminud allikakaitse eelnõu ajakirjanduse kriitika alla sattunud punktidega riigikogust läbi läheb.

«Teatavasti on justiitsminister Rein Lang seisukohal, et tegemist on ajakirjandust kaitsva eelnõuga. Kuid kui need, keda eelnõu peaks kaitsma, leiavad et eelnõu hoopis ahistab neid, siis on olemas tugev probleem,» ütles Mart Laar täna hommikul Kuku raadio saates «Ärataja».

Eelnõu menetlemisse on Laari teada parlamendi komisjoni liikmed kaasanud ka ajakirjanduse esindajad, et teha selgeks, mis selle eelnõuga on või ei ole.

Laar polnud täna hommikul ilmunud ajalehtede valgeid protestikülgi ise näinud, kuid tema hinnangul on väga kena elada riigis, kus ajakirjandus saab vabalt selliste aktsioonidega tegeleda ja oma suhtumist ühte või teise eelnõu sättesse väljendada.

Kuus suuremat Eesti ajalehte jätsid oma tänases numbris ühe lehekülje tühjaks, neist Postimees, Õhtuleht ja Äripäev ilmusid tühja esiküljega. Tekstita ja pildita lehekülje selgituseks märkisid lehed, et selline on Eesti ajakirjanduse tulevik, kui riigikogu võtab vastu justiitsminister Rein Langi esitatud nn ajakirjanduse allikakaitse seaduseelnõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles