Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Tulevastest kaevuritest noori pensionäre enam ei saa

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Merje Pors
Copy
Kaevurid Estonia kaevanduses Ida-Virumaal.
Kaevurid Estonia kaevanduses Ida-Virumaal. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kavandatava sooduspensionide reformi käigus kaob tulevikus kaevandustes tööle asuvatel meestel võimalus teistest varem pensionile minna.

Kui praegused maa all töötavad kaevurid saavad minna pensionile 53-aastaselt, siis sooduspensionide reformi läbiviimise korral tulevikus kaevandustes tööle asuvatel meestel seda privileegi ei jää, kirjutab Põhjarannik.

«See on täitsa lõpp. Kui see asi ära tehakse, ei tule enam keegi kaevandustesse tööle. See on fakt,» väidab kaevurite ametiühingujuht Maido Agur, kelle sõnul on just võimalus 53-aastaselt pensionile minna paljudele meestele üks peamisi põhjusi, miks nad käivad tervist rikkuvat tööd maa all tegemas.

Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Ilmar Jõgi ei karda, et sooduspensionide kaotamine ettevõttes tööjõukriisi põhjustab. «Muidugi teeb see inimesi tigedaks, kui neilt mingeid soodustusi tahetakse ära võtta. Kuid põhiline, mis inimesi tööle toob, on ikkagi hea palk, mitte soodustused,» lisas ta.

Tagasi üles