Tallinna Vesi: puhta joogivee varu on olemas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looduslikke radioaktiivseid aineid sisaldavat vett kasutatakse joogiveena nii Harjumaa kui ka Lääne-Virumaa ja osaliselt Ida-Virumaa põhjapoolsemate piirkondades.
Looduslikke radioaktiivseid aineid sisaldavat vett kasutatakse joogiveena nii Harjumaa kui ka Lääne-Virumaa ja osaliselt Ida-Virumaa põhjapoolsemate piirkondades. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Tallinna Veel on pealinlastele puhta joogivee piisav varu olemas, praegu uurivad ettevõtte spetsialistid lennuki kukkumiskohas Ülemiste järvel võimaliku reostusohu suurust.

AS-i Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Priit Koff ütles, et ühes päästeametiga on Ülemiste järvel ka ettevõtte spetsialistid, et asjaolusid ja võimalikku reostust tuvastada.

Ta mainis, et Tallinna Veel on olemas puhta vee varu kuni 20 tunniks. Praegu jälgivad firma asjatundjad eriti hoolikalt veepuhastusjaamast linna veevärki väljastatava joogivee kvaliteeti. Kui tuvastatakse mingitegi parameetrite halvenemist, lisatakse kohe vajalikke kemikaale, mis tagavad joogivee täieliku vastavuse kõigile normidele. 

«Praegu on tegu õnnetuskohaga, kus toimetavad oma ala spetsialistid, meie vaatame oma seisukohalt siis, kui selleks võimalus avaneb,» sõnas Koff. «Meil on kindlasti olemas mitmed kriisiplaanid, mis käivituvad siis, kui asjaolud on selgunud. Käitume vastavalt sellele, kui suur on reostusoht,» ütles ta.

Ülemiste järve maht on 17 miljonit kuupmeetrit ja vee puhastusprotsess võtab aega umbes 15 tundi. «See tähendab, et meil on alati olemas piisav varu, et aru saada, kui suure reostusega on tegemist.»

Tallinnas tegi täna hommikul ebaõnnestunud maandumise tõttu kaubalennuk hädamaandumise Ülemiste järvele. Senistel andmetel inimesed kannatada ei saanud ja lennuk jäi järvejääle püsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles