Joogivee kvaliteet ei ole langenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna joogivesi ei ole halvenenud.
Tallinna joogivesi ei ole halvenenud. Foto: Henn Soodla

Tallinna Vee pressiesidnaja Priit Koffi sõnul toimib Ülemiste veepuhastusjaam tavapäraselt, vee kvaliteediga ei ole probleeme ning loodetavasti neid ka ei teki.


Tallinna Vee töötajad on koos päästeameti inimestega õnnetuskohta külastanud.

Tallinna Vee jaoks on tegemist potentsiaalse reostusõnnetusega. Lennukist lekib jääle kütust, kuid jääle on paigaldanud absorbentmatid ja-poomid, et vähendada võimalikku reostust. Lekkekohtade alla on asetatud kogumisvannid, et voolav kütus ei satuks jääle.

Tallinna Vee peamine probleem on lennukist kütuse eemaldamine. Selleks on päästeamet puhastanud tee, et pääseda lennukile võimalikult lähedale, kust on võimalik paagid kütusest tühjaks pumbata. Päästeameti kinnitusel ei sisaldanud lennuki pagas vee kvaliteedile ohtlikke aineid.
Tallinna Vee töötajad usuvad, et õnnetuskohalt liigub vesi veepuhastusjaama umbes ühe kuu pärast.

Lühiajalise veekvaliteedi tagamise strateegia raames on Tallinna Vesi oluliselt suurendanud toorvee analüüside tegemise sagedust. Juhul kui probleeme avastatakse, kasutatakse vett madalamatest veekihtidest.

Pikaajalise veekvaliteedi tagamise strateegia raames on Tallinna Vesi juba tellinud kemikaalid (aktiivsüsi), mida on võimalik kasutada vee täiendavaks puhastamiseks, kui see vajalikuks osutub. Jätkatakse vee kvaliteedi jälgimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles