Valitsus toetab kahe riikliku üldhariduskooli korda tegemist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo reaalgümnaasium.
Nõo reaalgümnaasium. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Valitsus toetas tänasel kabinetinõupidamisel haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase ettepanekut alustada kahe riikliku üldhariduskooli, Nõo reaalgümnaasiumi ja Viljandisse kavandatava riigigümnaasiumi, hoonete rekonstrueerimisega.

Viljandi õppehoone loodetakse võtta kasutusse tuleva aasta augustist, vahendas valitsuse pressiesindaja.

«Gümnaasiumiõpilastele annavad just korda tehtud gümnaasiumid mitmekülgseid võimalusi oma huvidele vastava hariduse omandamiseks. Pealegi on sellistesse gümnaasiumidesse astudes kõik põhikoolilõpetajad võrdsed ning  selliste koolide olemasolu annab tulevikukindluse ka põhikoolidele. Eriti hea meel on mul seepärast, et Eesti tippkoolide hulka kuuluv Nõo reaalgümnaasium saab lõpuks korda,» ütles haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas tänast otsust kommenteerides.

Minister ja Viljandi linnapea allkirjastasid 9. märtsil ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille põhjal alustati ametlikke läbirääkimisi Viljandisse riigigümnaasiumi rajamiseks. Viljandi riigigümnaasiumi asutamise puhul on üheks olulisemaks küsimuseks uue õppeasutuse asukoht. Viljandi linnavalitsuse ettepaneku kohaselt hakkaks loodav riigigümnaasium tegutsema tänase Valuoja Põhikooli hoones, mille Viljandi linn müüks Riigi Kinnisvara ASile (RKAS), kes selle korda teeks.

Haridus- ja teadusministeeriumi hinnangul on hoone asukohalt sobilik, kuid gümnaasiumi toimimiseks on vaja hoonet oluliselt rekonstrueerida ning juurde ehitada gümnaasiumi hariduseks vajalikud ruumid. Esialgse hinnangu kohaselt on Viljandi riigigümnaasiumi kinnistu ostuhinnale lisanduvate
investeeringute maht ca 55 miljonit krooni.

Haridus- ja teadusministeerium hakkab RKASile tasuma iga-aastaseid rendimakseid. Nõo reaalgümnaasium kuulub oma õppetulemustel Eesti paremate  gümnaasiumide hulka, kuid hoone seisund on halb. Olemasoleva õppehoone renoveerimisel tuleb kõnealune kinnistu Riigi Kinnisvara ASile üle anda  mitterahalise sissemaksena. Investeeringu mahuks on esialgse hinnangu kohaselt ca 70 miljonit krooni koos käibemaksuga. Ministeerium tasub tulevikus samuti rendimakseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles