Saaremaa on lõhkematerjali poolest Lääne-Eesti rikkaim

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Hinnanguliselt ligi pool päästeameti Lääne-Eesti pommirühma väljakutsetest tuleb Saare maakonnast, kinnitas Lääne-Eesti pommirühma juhataja Janek Sõnum, kelle väitel on Saare maakond lõhkematerjalide poolest Lääne-Eesti rikkaim.


Sõnumi andmeil sai rühm mullu Saaremaalt 149 väljakutset, ülejäänud regioonist - Hiiu-, Järva-, Lääne-, Pärnu- ja Raplamaalt - kokku aga 158, kirjutab Meie Maa.

Saaremaalt tehtud väljakutsetest koguni 136 olid seotud lahingumoonaga. «Inimesed leiavad sõjaaegseid lõhkematerjale Saaremaal endistest lahingupaikadest, samuti Vene sõjaväe mahajäetud kordonitest,» rääkis Sõnum.

Teateid pommirühmale laekub üle maakonna, ent enim siiski Sõrvest ning Sõnumi väitel on tal lausa hirm on, mis veel lume sulamisega kõik päevavalgele ilmub.

«Saaremaa peidab endas rohkem lõhkematerjali kui keskmiselt muud kohad Eestimaa pinnal,» tõdes ka päästeameti Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe, kelle hinnangul pole paraku tunnet, et Saaremaa neist veel niipea tühjaks saama hakkaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles