Ansip: Rahvaliit leiab, et Männi materdamine liidab neid

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits.

Peaminister Andrus Ansipi hinnangul leiavad Rahvaliidu juhid, et Tarmo Männi vastu sõdimine aitab neil veel ühtsena püsida.


Ansip rääkis täna Vikerraadio «Reporteritunnis», et ei tahaks ennustada, mis saab Rahvaliidust. «Nad tegid suure vea, kui otsustasid valitsuskoalitsiooniga mitte liituda. Läbirääkimisi peeti tõsiselt. Needsamad kokkuhoiuotsused ja ebapopulaarsed maksutõusu otsused olid siis koalitsioonikõnelustel arutlusel ja on nüüd ellu viidud. Pikas perspektiivis on need olulised otsused Eestile. Millegipärast otsustas Rahvaliit koalitsiooni mitte minna ja see oli suur viga,» rääkis peaminister.

Ansip lisas, et Rahavaliidu probleem ei ole nende kunagiste juhtide Villu Reiljani ja Ester Tuiksoo küsimus. «Neile kaasatundjaid on ilmselt rohkem kui kaks protsenti. Toetus Rahvaliidule on aga kaks protsenti ja see on olematu toetus,» märkis ta.

Rahvaliidu madala toetuste põhjustena loetles Ansip selge poliitika puudumist ja seda, et puuduvad selged eesmärgid, puudub selge juhtimine. «Ja seda probleemi üleöö parandada ei saa.»

Peaminister märkis, et ka praegu, mil paljud rahvaliitlased peavad plaane teiste erakondadega liitumiseks ja mõned neist on juba lahkunud, ei ole näha, et Rahvaliidu juhid diskuteeriks tõsiselt oma poliitiliste eesmärkide üle.

Ansipi hinnangul leiavad Rahvaliidu juhid, et neid liidab Tarmo Männi vastu sõdimine, kuid seletamatul põhjusel ei ole vaenlaseks saanud endine rahandusminister Aivar Sõerd. «Mina küll saan Aivar Sõerdist suurepäraselt aru, sest sellise sihitu Rahvaliidu poliitikaga ei oleks tema kunagi saanud parimaks rahandusministriks saanud,» sõnas peaminister Ansip.

Rahvaliit on Ansipi sõnul olulisel määral muutunud. «Ka Rahvaliidu auesimees president Arnold Rüütel on kunagi positsioneerinud Rahvaliidu tsentrist pisut paremal asuvaks, kuid nüüd minnakse padupopulismi ja täieliku võrdsustamise teed vasakpoolsusesse ja see pole paljudele rahvaliitlastele vastuvõetav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles