Üliõpilasvalimiste hea tavaga on liitunud noored sotsid ja rahvaliitlased

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelolevatel valimistel peaks valimiskasti lastavate sedelite arv e-hääletuse võimaluste tõttu oluliselt vähenema.
Eelolevatel valimistel peaks valimiskasti lastavate sedelite arv e-hääletuse võimaluste tõttu oluliselt vähenema. Foto: Sille Annuk

Noored Sotsiaaldemokraadid ja Rahvaliidu Noored ühinesid eile Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) poolt välja töötatud üliõpilasvalimiste hea tavaga.

Isamaa ja Res Publica Liidu Noorteühendus, Keskerakonna Noortekogu, Noored Rohelised ja Reformierakonna Noored on teatanud valmidusest ühineda tavaga, ent teevad oma lõpliku otsuse järgmise nädala lõpuks.

EÜL tegi 10. märtsil poliitilistele noortekogudele ettepaneku ühineda üliõpilasvalimiste hea tavaga, mille eesmärk on muuta üliõpilasvalimised ausamaks ning läbipaistvamaks.

Hea tava järgi peaksid üliõpilasvalimistel kandideerijad teavitama valijaid oma kuuluvusest erakonda või erakonna noortekogusse. Samuti peaks valimislubadused olema seotud üliõpilaskonna otsustuspädevusega ning valimislubaduste juures tuleks ära tuua lubaduse elluviimise kava ning võimalikud tuluallikad.

«Kuigi valimiste hea tava on mõeldud üliõpilasvalimistel kandideerijatele, on poliitiliste noorteühenduste toetus tavale äärmiselt oluline. Loodame, et valimiste hea tavaga ühinevad kõik noortekogud,» märkis EÜLi juhatuse esimees Maris Mälzer.

Valimised toimuvad märtsis ja aprillis 21 kõrgkooli üliõpilaskonnas üle Eesti. Kokku on õigus oma esindajaid valida 65 000 üliõpilasel.

Valimiste hea tava koostamist toetas Kodanikuühiskonna Sihtkapital projektist «Teadlik kaasamine üliõpilaskonnas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles