Tarmo Vahter on valmis kurjategija maineks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi kui justiitsministeeriumi allikakaitse eelnõu praegusel kujul vastu võetakse, siis Tarmo Vahteri kinnitusel lehelood kirjutamata ei jää.
Isegi kui justiitsministeeriumi allikakaitse eelnõu praegusel kujul vastu võetakse, siis Tarmo Vahteri kinnitusel lehelood kirjutamata ei jää. Foto: Toomas Huik.

Eesti Ekspressi ajakirjanik Tarmo Vahter usub, et isegi kui justiitsministeeriumi allikakaitse eelnõu praegusel kujul Riigikogus vastu võetakse, siis lehelood kirjutamata ei jää, ning ta on valmis kurjategija maineks.

Vahter ei usu, et Eestis ajakirjanikke päris vangi panema hakatakse. Pigem karistatakse rahaliselt, kuid kurjategija silt võib külge jääda ning tavaelus asjade ajamine võib muutuda probleemseks, tunnistas ta intervjuus Raadio 2 saatele «Ülekuulamine», vahendas ERR Uudised.

Vahter rääkis, et juhuse tahtel tunneb ta päris mitmeid kurjategijaid, kes on viimase kümne aasta jooksul Soome kohtute poolt erinevates kuritegudes süüdi mõistetud Soome ajakirjanikud.

Vahteri selgitusel seisnesid ajakirjanike kuriteod selles, et nad avaldasid andmeid, mis puudutasid mõjukaid Soome isikuid, kellele oli see vastumeelt.

Tänasel päeval on need väljaanded kaevanud otsused Euroopa inimõiguste kohtusse ja sealt on Vahteri sõnul hakanud nüüd tulema õigeksmõistvad otsused.

Vahter selgitas, et enne praeguseks kurikuulsaks saanud eelnõu valitsusest riigikokku saatmist toimus vaid üks ajakirjanike osalusega arutelu, kus tehti seadusesse üks mikroskoopiline parandus, kuid seaduseelnõus on umbes 60 erinevat kuritegu, mille uurimise käigus on õigus ajakirjanik kutsuda ülekuulamisele ja nõuda allika avaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles