Rahvaliitlasi kutsub endaga liituma ka Põllumeeste Kogu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu sümboolika
Rahvaliidu sümboolika Foto: Raigo Pajula

Rahvaliidu liikmeid kutsus laupäeval endaga liituma ka riigikogus esindamata erakond Põllumeeste Kogu.


Veidi üle 1400 liikmega erakonna juhatuse liikme Veiko Rämmeli hinnangul jääks Rahvaliit järgmistel valimistel kandideerides väga suure tõenäosusega riigikogust välja. Tema sõnul oleks rahvaliitlastele väljapääsuks liituda Põllumeeste Koguga, kes muretseb siiralt rahvuskeskse riigi ja kultuuri säilimise ning elu võimalikkuse pärast maal.

Varem on Rahvaliidu liikmeid endaga liituma kutsunud riigikogus opositsiooniline Sotsiaaldemokraatlik Erakond, aga ka Keskerakond, kes tegi mullu sügisel parteile liitumiskõneluste alustamiseks ettepaneku.

Novembris võttis Rahvaliidu volikogu erakonna tulevikku arutades vastu üksmeelse otsuse jätkata siiski iseseisva erakonnana. Samas nentis partei esimees Karel Rüütli juba kuu aega hiljem peetud kongressil, et selline otsus võib tähendada väljavaadet mitte ületada järgmistel valimistel valimiskünnist või jääda taas kord opositsiooni. Seetõttu pidas ta oluliseks panna alus sotsiaalselt mõtlevate erakondade tihedamale koostööle, et olla pärast riigikogu valimisi valmis kandma üheskoos valitsusvastutust.

Rahvaliidu volikogu pidas veel sel nädalalgi oluliseks jätkata opositsiooniparteidega koostööd, samas tuli koosolekul jutuks ka uue poliitilise jõu loomine. Rüütli sõnul oli arutlusel erinevaid variante, kuid oli ka neid, kes leidsid, et kõige tõenäolisem koostöö võiks Rahvaliidul olla Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Rüütli ütles pärast volikogu koosolekut BNSile, et esmaspäeval taas jutuks võetud uue poliitilise jõu loomine on osa samadest, juba sügisel alanud diskussioonidest, mis nüüd koos Rahvaliidu juhtkonna, maakonna- ja linnaorganisatsioonide ning teiste osapooltega jätkuvad.

Järgmised riigikogu valimised toimuvad Eestis tuleva aasta 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles