Lauristin: Eesti arengut takistab arendamata inimene

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Inimarengu aruande peatoimetaja Marju Lauristini sõnul on kiire arenejana tuntud Eesti jõudnud praeguseks seisakusse ja isegi teatud tagasilangusse, sest inimeste arendamisele pole pööratud piisavat tähelepanu.


Seisakust annab tema sõnul aimu mitmete uuenduste, näiteks haldus- ja haridusreformi takerdumine.

Lauristini väitel ei ole õige süüdistada selles poliitikuid, vaid takistajaks on muutunud ühiskond ise. «Vastumõjud tekivad sügaval ühiskonna sees,» rääkis ta inimarengu aruande esitlusel täna Rahvusraamatukogus.

Lauristini sõnul peab Eesti tegelema edasiliikumiseks senisest enam ühiskonnaga, kasvatades inimestes valmisolekut vajalikeks reformideks.

Ta meenutas, et majanduseksperdid peavad just inimeste innovaatilisust, uuendusmeelsust vahendiks riigi edukaks kriisist väljatoomiseks.

Seega on tema sõnul selge, et uuendusmeelsust on Eestis vaja, kuid küsimus on, kas meie ühiskond suudab neid ootusi täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles