Lennuõnnetus pole Ülemiste vee kvaliteeti halvendanud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel neljapäeval Ülemiste järve jääle hädamaandumise teinud Poola lennuk tallinlaste joogivett ei ohusta.
Eelmisel neljapäeval Ülemiste järve jääle hädamaandumise teinud Poola lennuk tallinlaste joogivett ei ohusta. Foto: Raigo Pajula

Ülemiste järve veepuhastusjaama sissevõtu kanalis ei ole täheldatud toorveekvaliteedi muutusi ning joogiveekvaliteet vastab nõuetele.


Ülemiste vee kvaliteet on pideva jälgimise all ning olukorra muutudes on AS Tallinna Vesi valmis koheselt rakendama täiendavaid meetmeid reostuse mõju vähendamiseks, vahendas Raepress.

Reostunud kohtadesse järvel on puistatud absorbenti ning AS Tallinna Vesi pinnaveemeeskond jälgib reostuskohta ja lennukivrakiga toimuvat. Reostuskoha ümbrusesse on puuritud veeseireaugud, mille kaudu jälgitakse reostuse võimalikku liikumist.

Kohtades kus jää purunes, kasutatakse kütuse jääkide imamiseks matte. Pinnapealse õli võimaliku leviku takistamiseks on töökorda seatud lainemurdja. Veepuhastusjaamas on tihendatud toorveeseiret, veevõtukanalisse on paigaldatud õlitõrjepoom ja varuks on õlitõrje matid.

Vett võetakse sügavamast kihist. Tellitud on kemikaalid (aktiivsüsi), mida on võimalik kasutada vee täiendavaks puhastamiseks, kui see vajalikuks osutub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles