Kohtunik: mind Laiksoo asjus ei mõjutatud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuniku töölaud.
Kohtuniku töölaud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Noorele rallimehele šokivangistuse asemel tingimise karistuse määranud kohtunik kinnitab, et teda riigijuhid otsuse langetamisel mõjutada ei püüdnud.

Kuigi eile kritiseerisid kohtuostust liigse leebuse tõttu ka mitmed Eesti tipp-poliitikud, kinnitas Pärnu maakohtu Paide kohtumaja kohtunik Heino-Vello Pihlak Järva Teatajale, et teda pole mõjutada püütud.

«Meie riik on selle jaoks liiga tugev,» lisas ta.

Kuigi Pihlak on kommentaatorite kriitikatule alla sattunud, pole ta enda kinnitusel saanud ühtegi telefonikõnet ega e-kirja, kus keegi teda otsuse pärast kritiseeriks.

Kohtunik Heino-Vello Pihlak tunnistas täna hommikul, et interneti kommentaatorite ja meedia arvamus Joosep Laiksoo kohtuotsuse kohta ei tulnud talle üllatusena.

Kuigi internetis ulatub selle teema kommentaaride arv juba tuhandetesse, usub Pihlak, et mitte ükski kommentaator pole rahulikult kuue lehekülje pikkust kohtuotsust läbi lugenud.

Kõikidel kommenteerijatel palub Pihlak rahuneda ja panna ennast nii kohtuniku kui ka kohtualuse rolli ja alles siis sellel teemal rääkima hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles