Lauristin: esmalt tuleb tõsta inimeste eluiga

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin
Marju Lauristin Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees

Sotsiaalteadlase Marju Lauristini sõnul ei maksaks meil pensioniea tõstmisega kiirustada, vaid tuleks kõigepealt lahendada eluea tõstmise probleem.


Lauristini sõnul on pensioniea tõstmine terves Euroopas oluline probleem, kuid meil tuleb esmajärjekorras suurendada inimeste eluiga, vahendas

ERR Uudised teleuudiseid

.

«Meie põhiprobleem praegu on eluea tõstmine, tervena elatud aastate pikendamine, elukestev õpe, enneaegse vananemise vältimine ja koos sellega kindlasti on ka probleem pensioniea tõstmisest,» selgitas Lauristin.

Tema sõnul tuleb pensioniea tõstmise probleemi käsitleda, aga selle teostamise aeg tuleb siduda muude poliitikatega. «Nii et selleks ajaks, kui see pensionide tõus teostub, oleks meie ühiskond nii palju tervem, nii palju aktiivsem, oleksime tegelenud nii inimeste ümberõppe võimalustega kui ka tervishoiuvõimaluste tagamisega, et inimesed rõõmuga leiaksid, et saavad ka 70-aastaselt töötada.»

Riigikogu alustas täna pensioniiga tõstva eelnõu arutamist, mis riigikogu koalitsiooni eeldustel võiks päädida seaduse vastuvõtmisega sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles