Venekeelset AKd näeb alates maist ka kanalil 3+

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader venekeelsest «Aktuaalsest kaamerast».
Kaader venekeelsest «Aktuaalsest kaamerast». Foto: novosti.err.ee

Alates 3. maist näeb venekeelset «Aktuaalset kaamerat» lisaks ETV2-le ka kanalil 3+.

Eesti Rahvusringhääling (ERR) ja AS TV3 allkirjastasid täna sellekohase koostöölepingu, ühise eesmärgiga senisest tõhusamalt informeerida venekeelset elanikkonda, vahendas ERRi pressiesindaja.

«Meil on väga hea meel koostöö üle Eesti Rahvusringhäälinguga. Venekeelne «Aktuaalne kaamera» on kõige informatiivsem ja objektiivsem venekeelne uudistesaade Eestis ning väga tugev kaubamärk,» kinnitas TV3 juhatuse esimees Priit Leito. Ta lisas, et 3+ on ainuke venekeelne telekanal Eestis, mille programm pannakse täismahus kokku kohapeal ning spetsiaalselt Eestis elavatele venekeelsetele televaatajatele mõeldes.

ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaa kinnitusel on rahvusringhääling viimase aasta jooksul teinud suuri pingutusi, et kasvatada venekeelse «Aktuaalse kaamera» populaarsust.

«Selleks, et tuua venekeelseid vaatajaid aktiivsemalt jälgima ETV2, oleme suurendanud uudiste mahtu, paranenud on uudiste näitamise aeg, uudiste järel
jätkuvad saated on varustatud venekeelsete subtiitritega, programmi on lisandunud kolm venekeelset originaalsaadet. Kuid see ei ole andnud soovitud tulemust ja selline olukord meid ei rahulda,» avaldas Allikmaa.

«On täiesti selge, et lähiajal ja ilmselt ka pikemalt ette mõeldes me venekeelset telekanalit ei ava. Sestap oleme otsinud võimalust koostööks mõne erakanaliga ja loodame, et koos kanaliga 3+ kogub venekeelne uudistesaade tublisti suurema auditooriumi. Ikka selleks, et hõivata venekeelsed televaatajad Eestis loodud inforuumi,» rääkis Allikmaa.

«Kahetsusväärsel kombel oleme oma venekeelse televaatajaga teineteise silmist kaotanud. Loodetavasti leiame me nüüd teineteist 3+ abiga taas. Iga meediaväljaande kohus on otsida oma inimesed ise üles, mitte neid suletud uste taga kössitades oodata,» lisas ERRi juhatuse liige Tiina Kaalep.

ETV2 näitab venekeelset «Aktuaalset kaamerat» harjumuspärasel ajal igal õhtul algusega kell 19.30, kanali 3+ eetris on saade kell 20.30.

ERRi uuringukeskuse andmetel on venekeelsel «Aktuaalsel kaameral» ETV2s vaatajaid 10-15 000. Kanalil 3+ oli vööndis 20.30-21.00 möödunud aastal keskmiselt 18 000 vaatajat. Üle 90 protsendi venekeelsest elanikkonnast Eestis näeb digitaalseid telekanaleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles