Koolireform lubab gümnasistidele kahekuist suvepuhkust

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvi.
Suvi. Foto: Caro / Scanpix

Veel vastu võtmata põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eelnõu lubab gümnaasiumil kärpida tavapärase suvepuhkuse kolme asemel kahe kuu pikkuseks.


Kui direktor teeb ettepaneku, võib linn või vald eelnõu kohaselt otsustada, et konkreetse gümnaasiumi koolivaheajad ei kattu haridusministri kehtestatuga, teatas haridusministeeriumi pressiesindaja.

Kohalik omavalitsus peab siiski arvestama, et gümnaasiumis on õppeaasta jooksul neli koolivaheaega ning need kestavad kokku vähemalt 12 nädalat, kusjuures suvine koolivaheaeg kestab vähemalt kaheksa järjestikust nädalat.

Tänavu on suvepuhkus ligi 12 nädalat ning neli puhkust kestavad kokku ligi 17 nädalat.

Põhikoolis peab suvepuhkus eelnõu kohaselt kestma vähemalt kümme nädalat ehk ligikaudu kaks ja pool kuud.

Nimelt annab eelnõu võimaluse korraldada põhikoolis täiendava õppe läbiviimisega seotud tegevusi pärast neljanda õppeveerandi lõppu, arvestades, et õpilastele on tagatud vähemalt kümne järjestikuse nädala pikkune puhkus kõigist õppe ja eksamitega seotud tegevustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles