Eestis luuakse vabatahtliku merepääste organisatsiooni

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla

Maikuus soovitakse kokku kutsuda kõik Eestis tegutsevad vabatahtliku merepäästega tegelevad MTÜ-d, et moodustada ühine katusorganisatsioon.

Saarlastele teemat tutvustamas käinud Purtse vabatahtliku merepääste MTÜ juhatusse kuuluv Andrus Kütt ütles, et vabatahtlik merepääste on kõigi merel käivate inimeste ootus, sest täna Eestis operatiivne rannavalve osa sisuliselt puudub, mujal maailmas on see süsteem aga töötanud juba sada aastat, kirjutab Meie Maa.

Vabatahtliku merepäästeüksuse põhieesmärk on piirivalve või päästeameti lisajõududena päästa inimesed kiiresti merelt, toimetada hädalised kaldale ja anda üle kiirabibrigaadile. Võimekuse kasvades võiks aidata juba ka alustega seonduvat.

Organisatsiooni korralikuks toimimiseks on loomisel üleriigiline mittetulundusühing, mis liidaks kõik kohapeal tegutsevad üksused. Merepääste MTÜ-d on juba saanud toetust Euroopa Liidu fondidest 15 miljonit krooni ning Soome merepäästelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles