Kapo paljastas ohtlike jäätmete salaveoga tegelenud jõugu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaitsepolitsei tabas mullu oktoobri alguses väärismetalle sisaldavate ohtlike jäätmete salakaubaveoga tegelenud jõugu.


Ligi aasta kestnud kriminaaluurimine päädis mullu oktoobris Siiri (47), Bogdani (51), Eldari (39), Ediku (47), Valentini (44), Eduardi (42), Vitali (43) ja Francise (50) tabamisega, vahendas

ERR Uudised

.

Riigiprokurör Triin Bergmanni süüdistuse järgi tegeles jõuk alates selle kümnendi algusest Venemaalt tollikontrollist kõrvale hoides ebaseaduslikult Euroopa Liitu strateegiliste ainete nimekirja kantud ainete ja väärismetallide salaveoga. Eestisse ebaseaduslikult sisse ja siit väljaveetud ained olid käsitletavad ohtlike jäätmetena, mille veoks neil õigust ei olnud.

Süüdistatavad toimetasid Peterburist tollikontrolli eest varjatult Eestisse ohtlikke jäätmeid, mis saadeti siit valedokumentide abil edasi Suurbritanniasse ja Hollandisse, kus neist eraldati väärtuslikumad metallid nagu kuld, pallaadium, hõbe, roodium ja plaatina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles