Tallinn lülitab Maa tunni ajaks iluvalgustuse välja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva õhtul vajuvad ka Pikk Hermann ja Toompea müür tunniks ajaks pimedusse.
Laupäeva õhtul vajuvad ka Pikk Hermann ja Toompea müür tunniks ajaks pimedusse. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linn lülitab laupäeva õhtul kell 20.30, kui algab ülemaailmne aktsioon

Earth Hour

, tunniks ajaks välja linna kaunistusvalgustuse.


Aktsiooni algataja

World Wide Fund

soovib valgustuse väljalülitamisega ning seeläbi saavutatava energia kokkuhoiuga juhtida tähelepanu kliimamuutustele ja globaalsele soojenemisele, vahendas Raepress. Aktsiooni eesmärk on kustutada ilmaasjata põlevad tuled.

Maa tund sai alguse Sydneyst 2007. aastal, kui 2,2 miljonit majapidamist oma valgustid üheks tunniks välja lülitasid. 2008. aastal osales aktsioonis juba 50 miljonit inimest, seega kasvas aktsioon ülemaailmseks jätkusuutlikuks liikumiseks.

2009. aastal oli liikumise eesmärgiks viia Maa tund uuele tasandile, saavutades 1 miljardi inimese osalemine. Ürituses osales rohkem kui 400 linna 88 riigist, seal hulgas ka Tallinna linn.

2010. aasta aktsiooni raames lülitab Tallinna linn välja Nevski Katedraali, Oleviste kiriku torni, Toompea müüri ja Pika Hermanni torni ning Toomkiriku ja Niguliste kiriku torni kaunistusvalgustuse ning kutsub kõiki laupäeva 27. märtsi õhtul Maa tunniga ühinema ja ajavahemikul kella 20.30 - 21.30 võimalikult vähe elektrienergiat tarbima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles