Riias jäid vahele pangakaardiandmeid varastanud eestlased

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei esindajate sõnul on alust arvata, et jõuk tegeles taolise seadusevastase tegevusega ka Eestis.
Politsei esindajate sõnul on alust arvata, et jõuk tegeles taolise seadusevastase tegevusega ka Eestis. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Läti politsei pidas Riias kinni Eesti ja Bulgaaria kodanikud, keda kahtlustatakse pangakaardiandmete varguses.

Läti riigipolitsei pressiteenistuse teatel pidasid majanduspolitsei töötajad koostöös ühe Läti politsei turvateenistuse ja Europoliga kuriteo toimepaneku hetkel kinni 1984. aastal sündinud Eesti kodaniku ning 1981. aastal sündinud ja varem kohtulikult karistatud Bulgaaria kodaniku.

Mehed võeti kinni hetkel, kui nad kopeerisid pangakaartidelt andmeid ja paigaldasid pangaautomaatidele andmesalvestit.

Hiljem peeti kinni kolmaski kaasosaline - 1983. aastal sündinud varem kohtulikult karistatud Eesti kodanik.

Kuritegeliku rühma kinnipidamise käigus kõrvaldasid politseinikud Riias pangaautomaatidelt kolm kaardiandmete kopeerimisseadet. Kinnipeetute läbiotsimisel leiti ka mitmeid muid asitõendeid.

Riia Vidzeme kohus sanktsioneeris kõigi kolme kinnipeetu vahi all pidamise.

On kindlaks tehtud, et kuritegeliku grupi neljas liige on 1989. aastal sündinud Bulgaaria kodanik Ivan Bolukov, kes liigub Itaalia registrinumbrit DD682DB kandva Opel Astraga. Politsei kuulutas ta tagaotsitavaks.

Politsei jätkab menetlustoiminguid, mistõttu juhtumi üksikasju ei avaldata, kuid politsei esindajate sõnul on alust arvata, et jõuk tegeles taolise seadusevastase tegevusega ka Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles