Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Spetsialist: Eesti ei muutu niipea illegaalide sihtmaaks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kadri Ratt
Copy
Indrek Jõgi sõnul on inimsmugeldamise kanalid Eestis õnnestunud sulgeda.
Indrek Jõgi sõnul on inimsmugeldamise kanalid Eestis õnnestunud sulgeda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Politsei- ja piirivalveameti välispiiri teabebüroo juhi Indrek Jõgi sõnul ei kujune Eesti illegaalide transiitriigist sihtmaaks seni, kuni siinne majandus pole jõudnud EL-i vanade liikmesriikidega samale tasmele.

«Kui Eesti jõuab viie rikkama riigi hulka Euroopas, siis kindlasti me saame ka sihtriigiks. Hetkel tänu meie seadusandlusele ja majanduse olukorrale me ei ole sihtriigiks,» ütles Indrek Jõgi «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Jõgi rääkis, et alates eelmise aasta kevadest toimetati illegaale riiki Kagu-Eesti välispiirilt, kuid nüüdseks on senised inimsmugeldamise kanalid õnnestunud sulgeda.

Harju maakohus mõistis täna inimsmugeldamises süüdi neli Läti kodanikku, kes üritasid Eesti kaudu Soome toimetada kokku 28 illegaali. Põgenikul tuli vahendajatele maksta 6000 - 10 000 tuhat dollarit.

Märksõnad

Tagasi üles