Veidemann: Venemaa eestlased vääriksid rohkem tähelepanu

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andra Veidemann
Andra Veidemann Foto: Peeter Langovits

Kaks aastat tagasi Moskvas sisuliselt nullist kultuuriatašee tööd alustanud ning nüüdseks ametist lahkunud Andra Veidemanni sõnul võiks tema järglane mõelda sellele, kuidas luua võrgustik Venemaal asuvate eesti küladega.


«Meil pole praegu piisavalt infot selle kohta, mida nad vajaksid ja millega nad tegelevad,» ütles Eesti esimene Moskva-kultuuriatašee Veidemann

Eesti Päevalehele

.

Eestis teatakse laiemalt vaid mõnda Venemaal asuvat eestlaste küla, kuid tegelikult on külasid, kus elab suuremal hulgal eestlasi, ligi kümme, ent aktiivselt aitab Eesti riik vaid Ülem-Suetuki küla eestlasi.

Eesti-Vene kultuurisuhetes kandis Veidemann plusspoolele tänavu kevadel Moskvas sõlmitud kultuurikoostöö raamlepingu ning Eesti kultuuripäevade taastamise traditsiooni.

Veidemanni sõnul on tõsi, et kultuurikoostöö on üks väheseid valdkondi, mis pärast eelmise aasta aprillisündmusi Eesti ja Venemaa vahel toimib ning endine atašee leiab, et kui kultuurikoostööd saaks veelgi laiendada, siis see looks hea põhja ka poliitilise kultuuri tekkeks kahe riigi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles