Video: taanlased jätsid hüvasti Väikese Merineitsiga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taanlased jätsid eile pealinna Kopenhaageni sadamas hüvasti linna kuulsaima skulptuuri Väikese Merineitsiga, mis saadetakse viieks kuuks Hiina linnas Shanghais toimuvale maailmanäitusele.

Shanghais toimuvale maailmanäitusele.

«See on suur vastutus ja ma olen selle üle väga uhke. Kuid ma olen närvis,» tunnistas kivitahuja Flemming Brian Nielsen, kelle kätte skulptuur usaldati, vahendas Reuters.

«See on riigisaladus, millal ja kuidas väike merineitsi lahkub, sest teda kaitstakse väga hoolikalt - nagu Fort Knoxi Ameerikas, kus nad turvavad kogu oma kulda,» kommenteeris Taani rahandusminister Brian Mikkelsen, kes viitas Kentucky osariigis asuvale sõjaväebaasile, kus ladustatakse suuremat osa USA kullavarudest.

Väike Merineitsi on Taani skulptori Edvard Erikseni teos, millega ta avaldas austust oma kaasmaalasele, muinasjutuvestjale Hans Christian Andersenile. Praeguses asukohas, Kopenhaageni sadamas seisab 125 sentimeetri pikkune ja 175 kilo kaaluv kuju alates 1913. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles