Naaber: see oli alles kõmakas, maja värises!

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad sisenemas korterisse, kus toimus plahvatus, mis nõudis mehe ja väikelapse elu.
Päästjad sisenemas korterisse, kus toimus plahvatus, mis nõudis mehe ja väikelapse elu. Foto: Karli Saul

68-aastane Tallinnas Kuldnoka tn 6 asuva plahvatusmaja elanik rääkis Postimees.ee'le, et kui ta täna öösel kella veerand ühe ajal plahvatuse peale üles ärkas, oli tunda, kuidas maja värises.


«Jah, see oli tõesti kõmakas, maja värises. Mõtlesin, et mis nüüd juhtus, kõik auto signalisatsioonid hakkasid tööle. Läksin rõdu peale vaatama, kõik oli klaasikilde täis,» rääkis Postimees.ee'le anonüümsust palunud naine, kes on samas 9-korruselises paneelmajas elanud juba 37 aastat.

Naine, kes elab kohe sündmuspaiga kõrvaltrepikojas ning sellest vaid kaks korrust kõrgemal, rääkis, et õnnetus tema trepikoda muul moel mõjutanud polegi, kui toonud paljudele unetu öö.

Kedagi pole evakueeritud, aknad jäid terveks, elekter on alles, politsei ega päästjad pole käinud ukse taga infot küsimas või selgitamas, mis toimub.

Unetu öö on veetnud ka elanik ise, sest ega plahvatuse järel majas rahu saanud - lisaks ehmatusele on inimesi üleval hoidnud öö läbi õnnetuskorterist ja selle lähedalt kostunud saagimine ja klopsimine, varisemisohtlike kohtade toestamine.

Elaniku sõnul jääb tänsest ööst ühe eredama pildina meelde ka see, kuidas kella 2 paiku öösel evakueeriti plahvatustrepikoja elanikke.

«Üks mees läks kahe kassikorviga ja naised-lapsed sõitsid ära tõenäoliselt sugulaste-tuttavate poole,» kirjeldas ta.

Plahvatuskorteri elanikke naine ei tundnud ning ta ei olnud ka majaelanikelt nende kohta midagi eriskummalist kuulnud.

Tallinnas Kuldnoka tänav 6 asuva üheksakorruselise maja ühes korteris kärgatas täna veidi pärast südaööd plahvatus, mille tagajärjel hukkus mees ja väike laps.

Haiglasse viidi veel korteris olnud naine ja laps, kaks naaberkorteris olnud meest ning plahvatuse hetkel korteri ukse taga olnud vanemkonstaabel, kes oli eelnevalt kutsutud kohale väidetava peretüli tõttu.

Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles